Nov računalniški virus Doomjuice

Strokovnjaki za računalniško varnost opozarjajo, da je na poti nov virus, imenovan Doomjuice, ki naj bi napadel računalnike okužene z virusom Mydoom.

Virus, ki so ga v ponedeljek prvi zaznali pri finskem podjetju F-Secure, je od nedelje do danes okužil že več kot 30.000 računalnikov.

Direktor podjetja Mikko Hypponen je povedal, da je virus tako kot obe različici virusa Mydoom, Mydoom.A in Mydoom.B, zasnovan za napad na operacijski sistem podjetja Microsoft in programiran za začetek vsesplošnega napada na spletno stran SCO.

»Za razliko od virusa Mydoom se ne širi po elektronski pošti, ampak preko poti, ki mu jo je naredil Mydoom,« je pojasnil Hypponen in dodal: »Ljudje pravzaprav ne bodo niti opazili, da je njihov računalnik okužen, medtem ko bodo na računalniku imeli oba virusa.«

Vse to dokazuje, da so stvaritelji obeh virusov iste osebe ali oseba, ki pa je do sedaj še popolnoma neznana. Pretekli mesec so pri podjetju Microsoft vsakemu, ki bi posredoval kakršnokoli uporabno informacijo v lovu na osebo, ki je zakrivila virus Mydoom, obljubili nagrado v višini 140.000 angleških funtov, vendar do sedaj brez uspeha.

Leave a Reply