Postopek za dodajanje slik

Ko dodajate novico, jo lahko popestrite s slikami. Postopek se izvede v petih korakih.

* Slike je pred nalaganjem priporočljivo obdelati (pomanjšati na ustrezno velikost). Navodila najdete tukaj.

Priporočamo, da najprej v urejevalnik vnesete besedilo in shranite osnutek (korak 3 pri dodajanju novice).

1. Nato z miško kliknite na mesto v besedilu, kjer bi želeli vstaviti sliko (npr. med prvim in drugim odstavkom).

2. Sedaj kliknite na gumb za dodajanje slik (prva ikona poleg napisa „Naloži/Vstavi“).

3. Odprlo se vam bo novo okno, kjer kliknite gumb „Izberite datoteke“. V ponujenem oknu lahko na svojem računalniku poiščete sliko, ki jo želite vstaviti v novico. Izberite ustrezno sliko (kliknite nanjo, da jo označite) in potrdite izbiro s pritiskom na tipko „Enter“.

4. Sedaj se bo slika prenesla na vašo spletno stran. To lahko traja nekaj trenutkov. Čas prenosa je odvisen od hitrosti vaše internetne povezave. Ko je postopek prenosa končan, se vam bo prikazala pomanjšana in obrezana sličica, ki ste jo prej izbrali (brez skrbi, vaša slika je spravljena v celoti). Poleg nje je vrsta možnosti za prilagajanje, a za začetek sta pomembni samo dve stvari: poravnava in velikost slike. Pri poravnavi izberite možnost „Sredina“, pri velikosti pa „Srednje“. Takšna nastavitev je najbolj idealna za vašo spletno stran.

5. Sedaj kliknete le še gumb „Vstavi v prispevek“ in slika se bo prikazala v urejevalniku na pravem mestu med besedilom.

Sedaj lahko kliknete gumb „Predoglej“ (korak 4 pri navodilih za dodajanje novic), da vidite, če je vse tako, kot ste si zamislili.

Odstranjevanje slike

V primeru, da s sliko niste zadovoljni, jo lahko odstranite. To naredite tako, da kliknete nanjo in potem na rdeči gumb, ki se prikaže v levem zgornjem kotu slike.

En komentar na Postopek za dodajanje slik

  1. nazarje pravi:

    Spet bi rabil več prostora na portalu. Žal smo preveč aktivni od ostalih društev. Če je možno, nam dodelite večji prostor, če ne se moramo seliti na drug portal.
    Lep pozdrav admin .: Stane Kotnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja