Bush, osebnost leta 2004

Ameriški predsednik George W. Bush je – po poročanju ameriške revije Time – s svojim brezkompromisnim vodenjem države in s svojo ponovno zmago na volitvah postal osebnost leta 2004.

Uredniki revije Time naj bi Busha za osebnost leta izbrali, ker “naj bi bil zvest svojemu orožju” (tudi v figurativnem smislu), zaradi preoblikovanja političnih načel, ki sovpadajo z njegovo politiko vodenja ZDA in tudi zaradi uspeha pri prepričevanju večine volivcev, da si zasluži ponovni štiriletni mandat v Beli hiši.

Bush je tokrat osebnost leta že drugič. Prvič se je na naslovnici revije Time pojavil že leta 2000, ko je po neusmiljenem boju, ko je vse kazalo na poraz, prvič zmagal na predsedniških volitvah.

Glavni Bushevi protikandidati za osebnost leta so bili Karl Rove, zelo vpliven predsednikov svetovalec, in filmska ustvarjalca Michael Moore ter Mel Gibson.

Bush je premagal vse. Pri reviji Time so se namreč odločili, da mora biti osebnost leta človek, ki je v preteklem letu najbolj vplival na vsakodnevne novice in človeška življenja – tako dobre kot tudi slabe.

Leave a Reply