Portreti iz pepela umrlega

Mike Smith, 46-letni umetnik, bo začel s slikanjem portretov. Vse skupaj pravzaprav ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi portretov slikal iz barve, ki si jo zmeša iz pepela umrlih ljudi.

Smith je povedal, da se mu je ideja porodila, ko je začel uporabljati cigaretni pepel za osnovni ton pri portretu, ki ga je slikal.

“S prvim portretom bi moral začeti v roku naslednjih dveh tednov. Za slikanje bom uporabil pepel očeta neke deklice, katerega pepel se nahaja na polici nad kaminom že kakšnih 15 let,” je povedal slikar.

Vse odkar je pred nekaj tedni prvič ponudil svoje usluge, so z njim stopili v stik ljudje od blizu in daleč iz grofij Kent in Durham.

“Nekateri ljudje si morda mislijo, da je ideja pošastna, vendar osebno ne mislim tako. Menim, da je pomembno le, da je portret narejen skrbno in s polno mero ljubezni,” je poudaril Smith.

Pred začetkom slikanja portreta bo Smith vsaj dan ali dva preživel s svojci umrlega, da bo na ta način izvedel nekaj o preminuli osebi. Šele nato bo na podlagi predložene fotografije začel ustvarjati portret.

Leave a Reply